Mel Wallis de Vries
  • Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Zoeken
  • Contact
  • Homepage

Over Mel

Naam:

Mel Wallis de Vries

Geboren:

8 februari 1973 in Leiden

Middelbare school:

In 1991 heb ik mijn eindexamen gehaald.

Beste vak:

Nederlands

Slechtste vak:

Wiskunde, ik had een dikke onvoldoende op mijn eindexamen…

Na de middelbare school:

Ik heb Biologie en Journalistiek gestudeerd in Groningen. In 1997 ben ik afgestudeerd.

Werk:

Na mijn afstuderen heb ik een tijdje als freelance journalist voor De Telegraaf gewerkt. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een marketingfunctie. Via waspoeder, shampoo en gezichtscrème ben ik uiteindelijk marketingmanager geworden voor een groot beauty-merk. Ik vond mijn werk heel leuk, maar ik vond het wel jammer dat ik zo weinig tijd had om te schrijven. Pas na de geboorte van onze eerste dochter ben ik dat fulltime gaan doen.

Schrijven:

Ik wist al heel vroeg dat ik schrijfster wilde worden. Jarenlang heb ik tientallen schriften en notitieblokken volgekrabbeld met verhalen en ideeën. Ik ben naast mijn werk ook altijd blijven schrijven, maar dat was soms best lastig met mijn drukke baan. Het manuscript voor mijn eerste boek (Uitgespeeld) heb ik in 2003 afgerond. Uitgespeeld verscheen in 2005.

Thuis:

Ik woon samen met mijn vriend en onze kinderen Pien (2005), Teun (2008) en Roos (2014) in Weesp. Ik ken mijn vriend al heel lang: sinds de vierde klas van de middelbare school.

Weetje over Mel:

Ik ben een enorme angsthaas. Ik ben echt bang voor alles: vliegtuigen, brand, spinnen, doodgaan, inbrekers… De lijst is helaas eindeloos lang, maar het is wel een goede inspiratiebron voor mijn boeken!

Beste eigenschap:

Discipline

Slechtste eigenschappen:

Mijn slordigheid en angst

Gekke gewoonte:

Stukjes kokosnoot eten tijdens het schrijven (of koekjes, maar dat is veel ongezonder…).

Blunder:

Dat ik uit mijn broek ben gescheurd tijdens een schoolpresentatie…

Beste schrijftip:

Geef nooit op! Pas na ontelbaar veel pogingen is het mij gelukt om mijn eerste boek uit te geven.

Ooit gezegd:

Ik gebruik in mijn boeken heel vaak dingen uit mijn eigen middelbareschooltijd. Zo zijn bijna alle hoofdpersonen in mijn boeken gebaseerd op mensen die ik echt ken. Ik geef ze natuurlijk wel een andere naam.